Dirigente

Sabine werd geboren op 25 juni 1973.  Als kind van 7 jaar is ze in dit jeugdkoor beginnen zingen. Op de leeftijd van 18 jaar heeft ze de fakkel overgenomen van de toenmalige dirigente.  En nu leidt ze het jeugdkoor nog steeds … met hart en ziel.

In februari 2016 startte Sabine een nieuwe afdeling van het jeugdkoor. Een vervolg op het bestaande jeugdkoor, maar voor jongeren en jongvolwassenen. Zo ontstond de MéGà plusgroep.

Zingen is voor haar eerder een passie dan een hobby. En dat kunnen wij, als leden van de jeugd- en plusafdeling, alleen maar beamen. Je kan haar geestdrift voelen tijdens onze wekelijkse samenzang.

Onze dirigente…

• volgde een korte avondcursus “Dirigeren” bij Ignace Thevelein
  • volgde 3 cursussen “zingen met kinderen” bij Koor&Stem waarvoor ze een getuigschrift behaalde in mei 2014, mei 2016 en april 2018
  • gaf enkele jaren samenzang over de middag in de plaatselijke vrije basisschool
  • is sinds november 2019 ook dirigente van het Brugse koor “No Notes”
  • geeft muziekinitiatie aan jonge kinderen bij het Muziekatelier van Damme sinds september 2020

dirigente

Jeugdkoorbestuur

MéGà Jeugdkoor Sijsele, dat is meer dan alleen maar wat zingen. Naast het zingen worden heel wat activiteiten georganiseerd en wordt er hard gewerkt om van de jeugd- en plusafdeling een hechte groep vrienden te maken. Hiervoor krijgt Sabine wat hulp en mag ze rekenen op enkele bereidwillige bestuursleden: Elke, Anne-Sophie en Rebecca.