Onze spelregels

Het MéGà Jeugdkoor bestaat uit een jeugdafdeling voor jongens en meisjes tussen 6 en 16 jaar en een plusafdeling voor jongeren en jongvolwassenen tussen 15 en 25 jaar.
In de jeugdgroep zingen we frisse, jeugdige liedjes in meerdere talen en meerdere stemmen. Met de plusgroep kiezen we voor leuke, uitdagende, al dan niet moderne, meerstemmige songs.
Want je weet: zingen is gezond voor hart en geest en het geeft je telkens weer een goed gevoel.

WANNEER?

De repetities voor de jeugdafdeling gaan door op zaterdagavond van 18u tot 19u30.
De repetities voor de plusafdeling gaan door op zaterdagavond van 19u35 tot 20u30.

We werken elk jaar naar een optreden toe in de Cultuurfabriek in Sijsele en daarnaast zingen we vieringen of feestelijke gelegenheden op aanvraag (een familiemis, jubileum, kerstfeestje, huwelijk, doop …)

Alle data van ons programma vindt je terug in het rubriekje “kalender”.

WAAR?

De samenzangmomenten gaan door op de zolder van parochiezaal De Kring in Sijsele (naast de kerk). Je bereikt de zolder langs de betonnen buitentrap via de koer.
Onze opvoeringen gebeuren hoofdzakelijk op grondgebied Damme maar kunnen evengoed wat verder doorgaan.

VOOR WIE?

Alle jongens en meisjes van 6 tot 16 jaar die graag zingen, zijn welkom bij MéGà Jeugd. Hiervoor is geen muzikale voorkennis vereist en je wordt niet vooraf getest. De “goesting” om te zingen is voldoende.
Alle jongeren van 15 tot 25 jaar kunnen met ons meezingen bij MéGà Plus. Het kunnen lezen van een partituur is een pluspunt maar ook hier zeker geen vereiste.

EN WAT MEER

♫     Wij vragen geen lidgeld, hoewel wij wel een verzekering hebben voor al onze leden. Het enige wat gevraagd wordt, is dat je verwittigt als je niet kan komen. Wie regelmatig komt, wordt daar ook nog eens voor beloond. Zo gaan we elk jaar gratis op kamp of uitstap, hebben we een jeugdkoorledenfeest waarop cadeautjes worden uitgedeeld en nog veel meer leuke dingen.

♫   We zijn lid van “Koor & Stem”

♫  Tijdens de samenzang bij de jeugd kan tijdens de pauze een drankje of tussendoortje gekocht worden aan € 0,30. Een pauzekaart met 12 + 1 gratis beurt kost € 3,50. Ook de plussers kunnen hiervan gebruik maken, voor of na hun samenzang.

♫     Wanneer we optreden dragen wij een vrij te interpreteren uniform:
Jeugd: een donkerblauwe of zwarte (jeans)broek of rok met daarboven een wit T-shirt/bloes/pull of beest-T-shirt. Hierbij hoort een rood sjaaltje (=kooreigendom).
Ons beest-T-shirt (met koorlogo) kan aangekocht worden aan € 12, eentje met lange mouwen kost € 15 en een sweat-shirt met kap en kangoeroezak komt op € 25. Vanaf een 2de aankoop krijg je € 2 korting.
Plus: een donkerblauwe jeans of zwarte broek of rok met daarboven een zwart T-shirt/bloes/pull of plus-T-shirt. Ook hier hoort een rood sjaaltje (=kooreigendom) bij.

♫     Als lid ontvang je automatisch elke maand een Nieuwsbrief in je mailbox met de laatste nieuwtjes en weetjes.

Wil je nog meer informatie of zit je nog met bepaalde vragen? Wil je wel komen maar weet je niet goed hoe die eerste stap te zetten?

Neem gerust contact op met onze koorleidster, Sabine op info@megajeugdkoor.be